page

ARCHIEF  - eerder verschenen artikelen op de website van Historische Vereniging Havelte

Er is weer een nieuwe nostalgische kalender 2023 verkrijgbaar vanaf 5 december.


Deze kalender is te verkrijgen bij de onderstaande bestuursleden,

maar ook bij warenhuis Bruggeman in Havelte.

De kalender kost € 7,50 voor leden van de HVH e.o.; niet-leden betalen € 10,-.De prachtige kalender is verkrijgbaar bij:

K. Vriend                                Veenbesstraat 9          Uffelte

S. Bolding- Frans                   Midden 45                   Wapserveen

J. Baaiman                             Veldkamp 59               Havelte

K. Molenkamp                      Haarweg 7                    Havelterberg

Warenhuis Bruggeman        Dorpsstraat 23            Havelte  

Historische ‘Onsen Spiker’ in een compleet nieuw jasje!De Historische Vereniging Havelte en omstreken (HVH e.o.) presenteert vol trots een volledig vernieuwde versie van haar periodiek ‘Onsen Spiker’, welke de leden van deze mooie vereniging vier keer per jaar ontvangen.

Het formaat is aanzienlijk groter, waardoor er meer ruimte is om de foto’s goed uit te laten komen. En, de hele uitgave is volledig in kleur gedrukt!

Bijzonder in het hele verhaal is dat de onkosten van het maken van het magazine juist lager zijn geworden, omdat de vereniging een andere drukker in de arm heeft genomen.

Een win-win situatie dus!

Toen tijdens de corona pandemie, met al haar beperkingen, helemaal geen fysieke ontmoetingen konden plaatsvinden, kreeg de redactie van ‘Onsen Spiker’ toestemming van het bestuur om een aantal pagina’s in kleur te laten drukken, waardoor bepaalde foto’s erg mooi tot uitdrukking kwamen.

De meerkosten van het drukken in kleur zag het bestuur als een geste naar de leden, om dan maar extra te kunnen genieten van het lezen en bekijken van ‘Onsen Spiker’.

De artikelen leenden zich er ook goed voor. Zo was er toch veel moois om naar uit te kijken.

De redactie zelf zorgde er in deze periode voor om via digitaal overleg toch elk kwartaal ‘Onsen Spiker’ te laten verschijnen. De reacties waren heel positief.

De wens om het gehele blad in kleur te laten drukken werd steeds groter.

Gelukkig was ook het bestuur positief en men besloot om enkele offertes op te vragen.

Bijzonder verheugd was men toen de plaatselijke drukkerij J&J uit Havelte de mogelijkheid bood om tegen een goedkoper tarief wel een volledig in kleur gedrukte ‘Onsen Spiker’ te kunnen leveren!

Vol trots presenteert de redactie, bestaande uit Jannie de Leeuw Winkels, Hans van der Laan en Ria Molenkamp nu de nieuwste ‘Onsen Spiker’.

Zij zijn vormgever Benfried Martens uit Havelte heel dankbaar voor zijn vele adviezen en idee├źn.

In deze editie is onder andere het slot te lezen van de serie over de legendarische band “Please” uit Uffelte, waarvoor de redactie veel waardering heeft gekregen.

Maar er zijn nog vele prachtige verhalen te schrijven over de (recente) geschiedenis van alle dorpen van de voormalige gemeente Havelte.

De redactie doet haar uiterste best om elk dorp door middel van verhalen en artikelen, maar zeer zeker ook door prachtig fotomateriaal, voor het voetlicht te brengen.

Zij zijn hun auteurs heel dankbaar voor hun bijdragen.  

v.l.n.r.:   Sannie Bolding, Jan Baaiman, Ria Molenkamp, Klaas Molenkamp, Hans van der Laan  en  Jannie de Leeuw Winkels.

( Op de foto ontbreken Klaas Vriend en Jaap Oosten)