Bloemlegging 4 mei Historische Vereniging Havelte e.o.

Traditiegetrouw heeft het bestuur van de Historische Vereniging Havelte e.o. (Sannie Bolding-Frans, Jan Baaiman, Klaas Molenkamp, Jaap Oosten en Klaas Vriend) op 4 mei bloemen gelegd bij de monumenten ter nagedachtenis aan hen die het leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Op foto 5 legt Klaas Vriend bloemen bij het monument van de omgekomen Franse vliegenier.
Het monument aan de Van Helomaweg in Havelte wordt namens de vereniging prima onderhouden door Albert Willems.
Op foto 8 legt Sannie Bolding-Frans bloemen bij de gedenksteen op de Eursinger Es, waar een vliegtuig neerstortte met 10 Amerikaanse bemanningsleden.
Op foto 10 legt Jan Baaiman bloemen bij het monument dat herinnert aan de 10 omgekomen bemanningsleden (Linthorst Homanstraat in Darp).
Ieder jaar leggen Roelie Tuin en Geu Tuin bloemen bij het monument in Darp. Oók dit jaar weer. Zie foto 11.
Namens de Dorpsgemeenschap Darp, Havelterberg en Busselte hebben Anneke Keesman Geerts en Paul Keesman de vlag bij 'de Stobbe' in Darp halfstok gehangen. Zie foto 12.
Laten we ieder jaar op 4 mei stilstaan bij hen die zijn omgekomen in een vreselijke strijd, die oorlog heet.